Već vekovima, oni koji imaju nekakva investicijska sredstva, razmišljaju kako da ih što pametnije ulože, kako da to ulaganje donese što veću dobit sa što manje truda. Istovremeno ih je mučilo pitanje kako ta svoja sredstva osigurati od uticaja politike, ekonomije i prirode. Današnja ekonomska nauka utvrdila je pojmove kao što su Dobit, Rizik i Likvidnost, kojima možemo okarakterisati svaku investiciju.

 

 

 
 

Nažalost, ni jedan oblik investicije ne može optimalno obuhvatiti sva tri kriterijuma. To je dovelo do početka korišćenja investicijskih portfolija – raspodela vlasništva i investicija. Stara poslovica kaže: podeli vlasništvo na trećine. Jednu trećinu ostavi sebi na raspolaganju – napr. osnivanje vlastite firme. Drugu trećinu uloži u nekretnine ili vrednosne papire. Ali treću trećinu stavi na sigurno kao „rezervu za loša vremena“.

 

Ako ovaj deo ne budete morali koristiti, ostaće za sledeće naraštaje u vašoj porodici. Vrlo dominantno mesto u ovoj kategoriji već davno ima zlato, drago kamenje i pre svega dijamanti.

 

 

10 razloga zašto je dijamant od Diamonds International Corporation dobra alternativa investicije.

 

1.Maksimalna koncentracija bogatstva

Ne postoji uporediva vrednost u ekvivalentnom obimu. Do sada je najskuplji dijamant prodati od kompanije D.I.C.a.s. težio 11,83 ct/G/IF , njegova cena je oko 1.2 miliona EUR bez PDV i veličina tog brilijanta je 14,6 mm i visina 9 mm. (Uporediva cena je na primer 60kg čistoga 24kt zlata.) Visoka mobilnost, jednostavan i nenametljiv transport. Embargo na brušene dijamante ne postoji nigde u svetu.


(okrugli brilijant težine 11,83ct)

2.Stalni rast cene

Trajni međugodišnji rast cene bez oscilacije koja se inače pojavljuje kod toka valuta ili drugih komoditeta. Jedini pad u zadnjih 100 godina bio je zabeležen u razdoblju godina 1978 – 1981 i krajem 2008 godine.
 

Određenom obimu investicije odgovara i određena količina dobiti. Mogući je izbor određenog portfolija zavisno od veličine dijamanata i njihove likvidnosti.

 


Razvoj cene dijamanta u zadnjih 25 godina.

3. Najstabilnija investicija nekoliko poslednjih desetina godina

Tokom poslednjih godina dijamant je, zahvaljujući svom konzervativnom i konstantnom rastu vrednosti ocenjivan zajedno sa zlatom kao najstabilniji oblik investiranja. To se potvrdilo posebno u vremenu ekonomskih kriza. U drugom polugodištu 2007 godine je markantno porastao interes za investicijske dijamante(u vezi sa hipotekarnom krizom), što je vrlo brzo podizalo njihovu cenu sve do prvog polugodišta 2008 godine. Od tada se cena stabilizovala (ipak jačanje dolara se pokazuje na rastu realne vrednosti),i jedino je krajem 2008g. bio zabeležen neznatan pad cena na tržištu. Međutim celokupan rast za 2008 godinu je bio pozitivan.

4.Dijamant ne poznaje granice

Vrednost dijamanata se računa u USD i identična je na celom svetu. Najefektivnije mesto za trgovanje su berze dijamanata koje se nalaze po celom svetu. Trenutno ih postoji skoro 30.

5. Simbol bogatstva i prosperiteta

Tokom istorije su zlato i dijamanti bili deo blaga, kraljevskih kruna i nakita, i nasledstvo značajnih rodova. Danas recimo, ne možemo zamisliti englesku kraljicu bez prelepog dijamantskog nakita. Isto tako, mnoge popularne osobe ukrašava neki dijamantski nakit.

6.Diskretno bogatstvo

Ako ste vlasnik nekretnine, auta, broda ili aviona, bilo ko može na određenom registru pogledati kolika je vaša imovina.Ako skupljate umetnička dela ili antikvitete, verovatno ćete isto tako biti zapaženi. Samo dijamante, ako ne želite, niko ne mora videti, samo vi. Imate mogućnost sakriti ih od javnosti, konkurencije ili suseda.

7. Dijamantski nakit – vanvremenski poklon

Estetska vrednost dijamanta je uočljiva na prvi pogled. Dijamanti su trajni i inspirišu svojom lepotom i sjajem. Nisu uvek samo racionalna investicija, često je to strast! Dijamant kao poklon uvek odražava veličinu i dubinu osećanja prema darivanoj osobi.To je poklon koji se ne zaboravlja. Dijamanti se nasleđuju iz generacije u generaciju i tako već vekovima. To je vlasništvo koje se ne vidi, i kao nasledstvo postaje cenjeni porodični dragulj sa tradicijom. I na kraju, dijamant kao nakit. Ako želite da povećate svoj doživljaj, ugradite svoj dijamant u neki komad nakita. Dobićete originalan nakit čija je glavna vrednost upravo Vaš dijamant.

8. Dijamant stvara tradiciju

Dijamant kao tradicija i efektivan oblik čuvanja vlasništva se koristi već vekovima. Uvek je bio kombinacija lepote i visoke vrednosti. Trenutno se u dijamante ulaže 7 % dostupnih sredstava stanovnika zemalja EU. Dijamantski nakit i njegovo nasleđivanje iz generacije u generaciju pokazuje jedinstvo porodične loze tokom godina.

9. Posebne fizičke osobine – Dijamant je neuništiva investicija

Sve prošle tačke su moguće posebno zahvaljujući fizičkim osobinama ovoga kamena. To je najtvrđi materijal naše planete, otporan je na sva hemijska sredstva, visoke temperature ( do 1300•C) i veoma je snažan.

10. Snažan poslovni partner

Društvo Diamonds Intermational Corporation – D.I.C.a.s. je jedini potpuno češki deoničar i član najstarije berze dijamanata u Antverpenu. Sarađuje sa najvećim svetskim brusionama i prestižnim gemološkim laboratorijima. Specijalizovao se za izradu originalnog dijamantskog nakita i savetovanja na području investicionih dijamanata. Pri kupovini dijamanata, automatski daje sertifikat međunarodno priznate laboratorije. Najveći je prodavac slobodnih dijamanata u Republici Češkoj.

 

Investment line:

mobil-1: +420 602 222 986
mobil-2: +420 777 222 986